Népdaléneklési verseny 2015

Kategória: Archívum

2015. december 8-án a szentgotthárdi színházban körzeti népdaléneklési versenyt tartott a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola és A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány. A versenyen közel 90 résztvevő egyéni, kamara és csoportos bemutatóját értékelte a zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéssel. A Körmendről, Őriszentpéterről és Szentgotthárd iskoláiból érkezett gyermekek nagyon jól érezték magukat, mindannyian hozzájárultak a magyar népdalkincs megőrzéséhez.

Bővebben ...

VI. David Popper Nemzetközi Csellóverseny

Kategória: Archívum

 

2015. november 19-22-ig rendezték meg Várpalotán a VI. David Popper Nemzetközi Csellóversenyt, ahol a nemzetközi mezőnyben Sebestyén Virág méltón képviselte iskolánkat, a megmérettetés alkalmával szépen helytállt.

Hangadó koncert Körmenden 2015

Kategória: Archívum

Már hagyomány minden év novemberében a Körmenden szervezett Hangadó koncert, melynek szereplői a körmendi, vasvári, szentgotthárdi és ettől az évtől a celldömölki művészeti iskolák zenei tagozatának növendékei.

Bővebben ...

„Roma Ki Mit Tud?” 2015

Kategória: Archívum

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2015. november 19-én már harmadik alkalommal rendezett tehetségkutatót roma fiataloknak. Iskolánk Magyarlak-Csörötneki tagozatáról Horváth Tamara (felkészítő tanár: Sebestyénné Németh Eszter) és Schmidt Áron (felkészítő tanár: Soós János) is szépen szerepeltek. Tamara produkcióját a zsűri I. díjjal jutalmazta.
Gratulálunk nekik!

Bővebben ...

Nemzetközi hegedűverseny Szófiában

Kategória: Archívum

 


Művészeti iskolánk volt növendéke, Csukly Tamás, aki jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanulója (tanára Dr. Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész), nemzetközi hegedűversenyen vett részt Bulgáriában. A 2015. március 12-19 között megrendezett versenynek a szófiai „Lubomir Pipkov Nemzeti Zeneiskola” (Bulgáriában egy olyan zenei intézmény, ahol alap, közép és felsőfokon egyaránt folyik képzés) adott otthont. A nemzetközi hegedűversenyen négy korcsoportban mutatták be a fiatal tehetségek programjukat, Tamás a 3. korcsoportban indult.

Bővebben ...