Országos festészeti verseny 2015

Kategória: Archívum

 

Az országos festészeti verseny I. fordulójában Csomósné Boros Erika tanárnő felkészítésével iskolánkból 6 növendék vett részt.
Az indulók közül ketten jutottak be a budapesti döntőbe.
Sipos Fanni szépen dolgozott a 2. korcsoportos tanulók között.

hajnal 


Papp Hajnal a 4. korcsoportban gyönyörű munkáival
az I. díjat szerezte meg.

Bővebben ...

Gesangsverein Jennersdorf Kóruskoncertje

Kategória: Archívum

 

A Jennersdorfi Énekegyesület a burgenlandi élénk civil-és virágzó kulturális élet jeles képviselője. A
Szentgotthárdtól tíz kilométerre működő kórus tevékenysége 117 éves múltra tekint vissza, az 1898-ban történt alapításkor még tisztán férfikarként működtek. Az idő múlásával női szólamokkal kibővült kórus negyven fő feletti taglétszámmal dolgozik Hans-Jörg Hanifl egyesületi elnök, és Andrea Werkovits művészeti vezető irányításával. A kórus nyilvános hangversenyek, egyházi rendezvények, kórustalálkozók, zenei versenyek rendszeres résztvevője.

Bővebben ...

Művészeti bemutató 2015. április 25.

Kategória: Archívum

 

2015. április 25-én rendeztük meg iskolánk Művészeti Bemutatóját, ezúttal a Széchenyi Általános Iskola aulájában, mely a rendezvénynek igen jó helyszínt biztosított. 16 órától a képzőművészeti ág tanulóinak kiállítás-megnyitójával kezdődött a rendezvény, majd 17 órától a zeneművész ág hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők.
A kiállítást a képzőművészeti tanszak vezetője Csomósné Boros Erika nyitotta meg. Köszöntőjében bemutatta a kiállítást és összefoglalta a tanév munkáját.
A jó hangulatú délutáni koncerten fellépett a Rábavölgyi Vonószenekar – Bene Krisztina vezetésével, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Kórusa - Sebestyénné Németh Eszter vezényletével és az Ifjúsági Fúvószenekar – Pass Róbert irányításával.

Bővebben ...

Tavaszi hangverseny a Csörötnek-Magyarlak tagozaton

Kategória: Archívum

2015. május 7-én 17 órától iskolánk kamaracsoportjai és a Csörötneki-Magyarlaki Tagozat tanulói szerepeltek a már hagyományos Tavaszi hangversenyen a csörötneki kultúrházban. A jó hangulatú koncerten a tagozat minden növendéke fellépett és megmutatta mennyit fejlődött az elmúlt tanévben.

Bővebben ...