Zenetörténeti verseny 2015

Kategória: Archívum

2015. március 28-án 9 órától rendeztük meg a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány szervezésében a Területi Zenetörténeti Versenyt, ebben az évben „Költészet és Zene” címmel. A játékos vetélkedőn résztvevő 4 csapat tagjai a körmendi és a szentgotthárdi iskolákból érkeztek. A gyerekek szépen felkészültek a versenyre és ügyesen meg oldották a feladatokat. Jutalmul a Csákányi László Filmszínházban megnézhették felvételről az Antonio Gades által rendezett Carmen Flamenco című darabot. A verseny igazi győztese a felkészülésben résztvevő gyermekek voltak, aki bővítették ismereteiket a művészetnek ezen a két gazdag területén.

Bővebben ...

Versenyeredményeink 2014/15

Kategória: Archívum
 


VERSENYEREDMÉNYEINK
2014/15. tanév

Bővebben ...

Capella Savaria zenekari koncertje - 2015

Kategória: Archívum

A tavaszi hangversenybérlet-sorozat első előadásaként került sor a Capella Savaria Művészeti együttes hangversenyére 2015. január 18-án a szentgotthárdi Refektóriumban. A nagysikerű rendezvényen Joseph Haydn 3 hegedűversenye és testvére Michael Haydn 2 műve csendült fel a zenekar előadásában. Az est folyamán szólót játszott Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész, az együttes művészeti vezetője.

 

ATARU TAIKO ütőegyüttes hangversenye - 2015

Kategória: Archívum

A szentgotthárdi színházban 2015. március 21-én 17 órától hallható és látható az Ataru Taiko ütőegyüttes koncertje. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Jegyár
felnőtt: 1500.- Ft / fő
nyugdíjas, diák: 1000.- Ft / fő

 

 

 

Népdaléneklési verseny 2014

Kategória: Archívum

A Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola és A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány körzeti népdaléneklési versenyt tartottak 2014. december 4-én a szentgotthárdi színházban. Az idei versenyre több mint 100 énekelni szerető gyermek érkezett, akik egyéni, kamara és csoportos éneklésben mérettették meg magukat. A legfiatalabb versenyző csak 6, a legidősebb 18 éves volt. A zsűri 37 produkciót értékelt arany-, ezüst- és bronzminősítéssel. Résztvevő iskolák: Apátistvánfalva, Körmend, Magyarlak, Őriszentpéter, Pankasz, Szentgotthárd. Gratulálunk a résztvevőknek és a felkészítő tanároknak. Köszönjük, hogy mindannyian hozzájárultak a magyar népdalkincs megőrzéséhez.

Bővebben ...