Gratulálunk!

Kategória: Archívum

rezsorita

Intézményünk pedagógusa, Rezső Rita tanárnő Szentgotthárd Közművelődéséért Díjat kapott!
A díj átadására a Magyar Kultúra Napján, 2014. január 22-én a Színházban került sor.

 

Népdaléneklési verseny 2013

Kategória: Archívum

A Takács Jenő Művészeti Iskola és A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány körzeti népdaléneklési versenyt tartottak 2013. december 7-én a szentgotthárdi színházban. A versenyre egyéni, kamara (duó, trió), és csoportos nevezések érkeztek az előző évekhez viszonyítva igen nagy számban. A zsűri 36 műsorszámból választotta ki a legjobban sikerült produkciókat. A verseny igazi győztese viszont az összes gyermek volt a Körmend-Szentgotthárd-Őrségi térségből, akik élvezhették a felcsendülő népdalokat, és tettek az értékes magyar népdalkincs megőrzéséért. Résztvevő iskolák: Apátistvánfalva, Körmend, Magyarlak, Őriszenpéter, Pankasz, Szentgotthárd. A népdaléneklési versenyről szóló rövid video-összeállítás elérhető itt.

Zenetörténeti vetélkedő 2014.

Kategória: Archívum

2014. március 29-én 9 órakor a Takács Jenő Művészeti Iskola épületében zenetörténeti vetélkedőre kerül sor a „Természet és a zene” témakörben.

A vetélkedőre Szentgotthárdról és Körmendről neveztek csapatok

Bali János furulyaművész estje

Kategória: Archívum
balijanosA furulya kilenc arca

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány és a Pannon Kapu Kulturális Egyesület közös rendezésében került sor 2014. január 21-én 18 órai kezdettel a szentgotthárdi Refektóriumban Bali János furulyaművész a „Furulya kilenc arca” című hangversenyére.
Bali János a hangszeres előadóművészet mellett kiváló zenepedagógus, tankönyvíró, karmester, zeneszerző. A koncertet megelőzően egy szakmai nap keretében előadást tartott a kortárs zenével kapcsolatosan a zeneiskola nagytermében. 

Bővebben ...

Martin Prettenhofer zongoraestje a Refektóriumban

Kategória: Archívum

martin prettenhofer10A bérletes hangversenyek első epizódjaként Martin Prettenhofer, osztrák zongoraművész adott szólóestet Szentgotthárdon. A fiatal zongoraművész Szkrjabin és Rachmanyinov, orosz szerzők zongoraműveiből állította össze műsorát. A rendkívül érzékeny zongoramuzsikát az előadó által összeállított szóbeli kiegészítés segítette.

 

 

 

 

(kép link)