V. Szakmai találkozó, Crensovci

Kategória: Archívum

Ebben a tanévben a szlovéniai Crensovciban jártunk 2016.június 8-án. Négy esztendőre visszatekintő partnerkapcsolatunk van a városka általános iskolájával. 
Az évente megrendezésre kerülő szakmai találkozó idei témája: „Ifjúság, bolondság”. A festészet nyelvi kifejezőeszközével hangolódhattak fiataljaink a témára.
Tanulóink vidám hangulatú és eredményes alkotó tevékenységgel koronázhatták meg az idei tanévet. E rendezvény alkalmat adott a tanárok pedagógiai/szakmódszertani beszélgetésére is. 

Bővebben ...

VII. Országos Festészet Verseny Szentes

Kategória: Archívum

2016. május 21-én került megrendezésre Szentesen a VII. Országos Festészet Verseny, ahová 57 művészeti iskola küldött be pályaművet. A beérkezett 576 pályaműből került kiválasztásra iskolánk két tanulójának: Papp Hajnalnak és Bedi Dórának 1-1 alkotása. A döntőben tájfotó, mint ihlet felhasználásával személyes élményekből táplálkozó egyedi hangvételű festményt kellett készíteniük.

Bővebben ...

Four Bones Quartett koncertezett a Refektóriumban

Kategória: Archívum

2016. május 9-én 18 órától adott koncertet a budapesti „Four Bones Quartett” a Polgármesteri Hivatal Refektóriumában. A harsonaquartett meghatározó zenei élményeit összefoglaló előadásán keresztül egészen rendkívüli zenei utazáson vehetett részt a kevés számú hallgatóság. Ennek a koncertnek csak vesztesei voltak, azok akik nem hallgatták meg.
A hangversenybérlet következő előadása az Ifjú Tehetségek koncertje lesz, 2016. május 30-án 18 órától a Refektóriumban.

Magyarlak-Csörötneki tagozat tavaszi hangversenye 2016.

Kategória: Archívum

2016. május 19-én szép számú közönség előtt léptek fel iskolánk Magyarlaki-Csörötneki Tagozatának tanulói. Tavaszi hangversenyünk már hagyományosnak mondható, hiszen több mint 10 éve rendszeresen megszervezzük. A tagozaton tanuló növendékek erre az alkalomra is nagy lelkesedéssel készültek, most is tele izgalommal, de örömmel mutatták meg a nagyközönség előtt, hogy mit tanultak ebben az évben. A koncert a tagozat növendékeiből alakult kórus műsorával kezdődött, majd az egyéni hangszeres előadások után iskolánk fúvószenekara adta elő műsorát. A lelkes közönség minden fellépőt hangos tapssal jutalmazott.

Művészeti bemutató est 2016

Kategória: Archívum

2016. május 7-én 17:00 órától tartotta meg iskolánk a már hagyományosan évente megszervezett Művészeti bemutatót a Széchenyi iskola aulájában. A hangversenyen a zeneiskola nagy csoportjai szerepeltek: a Rábavölgyi Vonószenekar, az Ifjúsági Fúvósegyüttes és a SZOI Kórusa. A képzőművészeti ágazat tanulóinak 2015/16-os tanévben készült munkáiból pedig kiállítást nézhettek meg a résztvevők, mely most rendhagyó módon a szabadban, a Széchenyi iskola előtti téren volt kiállítva. A kiállításról és a tanév munkájáról Csomósné Boros Erika a képzőművészeti tanszak vezetője beszélt a jelenlévőknek.
A művészeti bemutató résztvevői színvonalas képet nyújtottak az iskolánkban folyó művészeti nevelőmunkáról, a 20-20 perces zenei programok és a kiállítás élményt jelentett a közel 250 fős közönségnek.
A rendezvény jótékony célt is szolgált, a Szülői Munkaközösség gazdálkodását segíti, lehetőséget teremtve a tehetséges tanulók tanulmányainak támogatására, a versenyeken való részvételre, nyári tábor költségeinek részbeni átvállalására, a kiemelkedő tanulók jutalmazására.
Ezúton is köszönjük a Szülői Munkaközösség tagjainak a munkáját, illetve minden szülőnek, nagyszülőnek, jóbarátnak és ismerősnek támogató hozzájárulását a rendezvényhez.

tovább a képekhez-->

Támogatóink