Konzi Big Band koncertje Szentgotthárdon

Kategória: Archívum

konzi big band logo jazz szombathelyNagysikerű hangversenyt tartott a szombathelyi Konzi Bigband a szentgotthárdi Színházban2013. május 13-án. A koncert a Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány tavaszi hangverseny-sorozatának záró epizódja volt.

Bővebben ...

Művészeti bemutató est 2013. május 11.

Kategória: Archívum

muv bem 20132013. május 11-én tartotta a Takács Jenő Művészeti Iskola éves művészeti bemutatóját. A rendezvény a képzőművészeti ág tanulóinak műveiből készült kiállítással kezdődött az aulában, Csomósné Boros Erika a képzőművészeti tanszak vezetője köszöntőjében összefoglalta az év munkáját, és bemutatta a kiállítás anyagát.

Bővebben ...

Zenetörténeti vetélkedő 2013. április 13.

Kategória: Archívum

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány és a Takács Jenő Zeneiskola 2013. évi zenetörténeti vetélkedőjét a 120 éve elhunyt orosz zeneszerző, Csajkovszkij élete, és munkássága köré építette. A sok ötletes kérdést, és számos zenei feladványt tartalmazó vetélkedőn a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Széchenyi István Általános Iskola, a Takács Jenő Művészeti Iskola, valamint a körmendi Kölcsey utcai Általános Iskola és Művészeti Iskola, és a Körmendi Zeneiskola tanulói vettek részt.
A kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó csapatok jutalomként hangversenylátogatást nyertek a május 13-i "Konzi Big Band" koncertre a szentgotthárdi Színházba.

Hirschberg Henrik zongoraestje Szentgotthárdon

Kategória: Archívum

hirschbergA tavaszi hangverseny-bérlet sorozat harmadik koncertjeként került sor Hirschberg Henrik zongoraművész koncertjére 2013. április 27-én a szentgotthárdi Refektóriumban.

Bővebben ...

Képzőművészeti szakmai nap

Kategória: Archívum

Első alkalommal rendezett a Takács Jenő AMI képzőművészeti ága - Csomósné Boros Erika tanárnő vezetésével - szakmai napot a közeli képzőművészeti iskolák tanulói és tanárai számára. A rendezvény a kapcsolatépítés és a szakmai tapasztalatcsere jegyében zajlott, a nap szakmai programja a Luca-napi népszokásokra épült.
A rendezvényen résztvettek a Takács Jenő AMI tanulóin kívül a sárvári, az őriszentpéteri művészeti iskolák tanulói, valamint szlovéniai partneriskolák képviselői.