Adventi koncert Magyarlakon

Kategória: Archívum

Bensőséges hangulatú hangversenyre került sor a Takács Jenő AMI rendezésében a magyarlaki kultúrotthonban 2012. december 4-én. A hangversenyen a magyarlaki-csörötneki kihelyezett tagozat tanulói, valamint a Rábavölgyi Vonószenekar lépett fel.
A helyi közösség szívesen fogadta a koncertet
a megújult helyi kultúrotthonban.

Körzeti Népdaléneklési Verseny

Kategória: Archívum

A Takács Jenő AMI és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány nagy hagyományú Körzeti népdaléneklési versenyére került sor 2012. november 23-án a szentgotthárdi színházban. A rendezvényen szóló, kiscsoportos és nagycsoportos formában 93 tanuló mutatta be népdalcsokrát magyar, illetve szlovén nyelven.
A népdaléneklési verseny résztvevői voltak a Takács Jenő AMI tanulóin kívül a körmendi Kölcsey utcai Általános Iskola és Művészeti Iskola, a Körmendi Zeneiskola, az apátistvánfalvai Általános Iskola, az őriszentpéteri Általános Iskola, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, Arany János Általános Iskola, Széchenyi István Általános Iskola tanulói.

Hegedűs szakmai nap

Kategória: Archívum

Első alkalommal került sor a Takács Jenő AMI rendezésében hegedűs szakmai napra 2012. november 13-án a zeneiskolában. A nap programja a kezdők tanítása köré szerveződött, iskolánk tanszakvezető tanára, Bene Krisztina tartott bemutatót az általa használt egyéni pedagógiai módszerről a vonós tanításban. A rendezvény elméleti részét gyakorlati bemutató követte a Takács Jenő Zeneiskola vonós növendékeinek közreműködésével, ahol azok a tanulók szerepeltek, akik ezen a módszeren nőttek fel hegedűsként.
A szakmai nap programját a szombathelyi Művészeti Iskola hegedűs tanulóinak koncertje zárta a Refektóriumban.

Zeneiskolák közös koncertje a körmendi színház aulájában

Kategória: Archívum

Három zeneiskola hagyományos találkozójára került sor a körmendi színházban 2012. november 22-én. A körmendi, vasvári és szentgotthárdi zeneiskolák tanárai és tanulói a szakmai tapasztalatcsere, és a közös muzsikálás jegyében vettek részt a találkozón.
A koncerten a szentgotthárdi zeneiskolát az alábbi tanulók képviselték: Gaál Nikolett, Hurtik Rita, Kálmán Eszter, Papp Júlia, Papp Tamás, Sebestyén Virág, Sulics Máté, Szűcs Bálint, Támis Vanda

Művészeti tábor 2012

Kategória: Archívum

A 2012-es művészeti tábornak a fonyódi Mátyás Király Gimnázium adott otthont. 80 fő vett részt az augusztus 13-19-e közötti tábori munkában, ahol a képzőművészeti ág tanulói textilmunkákkal és festmények másolataival foglalkoztak, a zenész tanulók pedig a vonószenekar, fúvószenekar, illetve a kórus munkájában vettek részt.A dolgos hétköznapokat egy badacsonyi kirándulás, vízisport-programok, és többek között a táborzáró művészeti bemutató tették emlékezetessé. A tábori fotók letölthetők a honlap képtárából. (link)

További cikkeink...